Kallröksgenerator

Använd en klotgrill eller t.ex. ett gammalt kylskåp som tagits ur bruk för att hålla röken kvar när du ska använda en kallröksgenerator.

Visar alla 6 resultat

Hur du använder en kallröksgenerator i korta drag

Kallröksgeneratorn producerar generellt sätt rök i ca. 10-12 timmar, sluttid kan variera på vilket träslag/spån som används. Fyll kallröksgeneratorn med det finmalda spånet. Tänd, ett värmeljus och placera det i underlägget under gallrets sluttande del, släck ljuset när rökspånet börjar pyra. OBS undvik drag! Endast en liten springa behövs för syretillförsel. Och så har du förhoppningsvis ett riktigt lyckat kallrök med en av våra generatorer!

Fördelarna med kallrökning: Hur du ger unika smaker till din grillning

Om du vill lägga till unika smaker till din grillning är kallrökning det bästa sättet att göra det. Denna process ger maten en rökig smak utan att den tillagas, och den kan göras med en rad olika metoder.

När det gäller rökning av kött finns det två huvudsakliga sätt att göra det: varmrökning och kallrökning. Varmrökning är den mest populära metoden och tillagar köttet i rökaren vid en hög temperatur. Detta ger utsökt rökt kött som är perfekt för grillar och picknickar. Men kallrökning är ett utmärkt sätt att lägga till unika smaker till din grill, och det är inte så svårt som du kanske tror!

Varukorg
Scroll to Top