Visar 21–23 av 23 resultat

Olika rök"smaker" som finns

Hickory

Smaken: Har en skarp, kraftig, rökt och stark baconaktig smak.
Vissa människor tycker att hickory är lite för kraftig om man använder för mycket, så det kan vara bra att blanda upp den med annat rökspån för att få en mildare röksmak. Ek och äpple går bra att blanda med hickory som exempel.
Användning: till bla. Fläsk- och nötkött, kyckling, vilt och ost.

Rökspån med Mesquite

Smaken: Rökt och baconaktig, men sötare än hickory.
Mesquite är ett av dom mest kraftiga träslagen.
Den ger mycket smak och bör användas sparsamt.
Användning: till bla. Grönsaker, alla typer av kött – framför allt nötkött, fisk, fläsk och fågel.

Pecan

Smaken: Kraftig röksmak – påminner om hickory men mer raffinerad.
Dess smak beskrivs som söt och nötaktig.
Den kan användas för sig själv eller blandad med ek, eller annat rökspån.
Användning: till bla. Fläsk- och lammkött, kyckling/fågel, fisk och ost.

Rökspån med äpple

Smaken: Sötaktig, kompakt och fruktig smak.
Äpple har en ljus, fruktig, lite söt doft och används ofta med fläsk och fågel.
Populärt att använda till speciellt ribs tillsammans med hickory.
Äpple kan blandas med andra rökspån som ek, körsbär, hickory och al med gott resultat.
Användning: till bla. Fågel, vilt, räkor, nöt- och fläskkött – i synnerhet skinka.

AL

Smaken: Har en lätt, lätt söt smak och är inte så kraftig.
Använding: Al används ofta till fisk och skaldjur, men fungerar även bra med fläsk och fågel. AL är det rökspån som används mest.

Bok-rökspån

Smaken: Har en lätt, frisk och ren röksmak.
Användning: Används oftast till fisk, ljust kött och ost.

Körsbär mild fruktig lite bitter rök ger god smak till fisk och fläsk passar även fågel och ljust kött som kalv.

Ekspån finmald ger en medium röksmak blanda gärna med tex frukträdspån. Nötkött viltkött fågel och lamm.

Varukorg
Scroll to Top